Dolské kvasinky na výrobu 50 l medoviny
Dolské kvasinky a živná sůl na výrobu 50 litrů medoviny
Dolské kvasinky a živná sůl na výrobu 50 litrů medoviny.
Dolské kvasinky byly vyšlechtěny ve Výzkumném ústavu včelařském s.r.o. v Dole a mají vhodné vlastnosti k výrobě chutné medoviny. Lze je použít i k výrobě ovocných vín. Konzerva kvasinek má dlouhou životnost. Dolské kvasinky se nejlépe skladují při nižší teplotě (10-20 °C). Po otevření tuby je nutno obsah ihned použít k zákvasu podle přiloženého návodu.Jak připravíte dobrou medovinu? - návod
Nejčastější chyby, které jsou příčinou neúspěšné výroby medoviny: - nedostatečně rozkvašený zákvas – zákvas byl ponechán při nízké teplotě nebo po krátkou dobu a proto neobsahuje dostatek kvasinek- přidání celé dávky živné soli do zákvasu místo do medového roztoku
- nedostatečná teplota při 1. kvašení nebo kolísavá teplota (např. umístění u topení)
- nedostatečné vaření medového roztoku s odstraňováním pěnyPokud medovina přestala kvasit a je sladká (v případě, kdy při vaření nebyla hustota překročena nad 26 - 30 sacharometrických stupňů), doporučujeme medovinu přetočit s provzdušněním (stejně jako při 1. stáčení) nebo probublat vzduchem a nechat při teplotě 22 - 26 °C. Pokud je nízká koncentrace alkoholu (do 11 %), medovina se rozkvasí. Po ukončení kvašení přikročíme k 1. stáčení dle návodu. Při vaření menšího množství než 50 litrů spotřebujte všechny kvasinky, ale pouze část živné soli ( 0,3 g na 1 litr).Dopřejte si kvalitní českou medovinu díky Dolským kvasinkám a živné soli na výrobu 50 litrů medoviny.
Hodnocení
pondělí 27. únor 2017 13:19
Nakoupil jsem rámky v zimě kdy jich mají prodejny dostatek bohužel v hlavní sezóně to bývá s dostupností slabší.
pondělí 27. únor 2017 13:19
Rámky si nyní vyrábíme, ale první jsem na začátku zakoupil v prodejně a byl jsem rád za ušetřený čas. Kvalita provedení je myslím moc dobrá.
Musíte se přihlásit, abyste mohli hodnotit. Přihlásit se