Ingredience:
- 1/2 kg kapusty
- 1 cibule
- 2 housky namočené v mléce
- 2 lžíce tuku na osmažení cibule
- 2 vejce
- asi 4 lžíce strouhanky
- 1/2 lžičky pepře
- 1/2 lžičky worcestrové omáčky
- sůl
omáčka:
- 1 hrnek medu
- 3/4 hrnku vinného octa
- 2 lžíce kukuřičné škrobové moučky
- 1/4 hrnku vody
Postup přípravy:
Uvařenou kapustu umeleme spolu s houskou, vmícháme osmaženou cibulku a ostatní přísady. Tvoříme karbanátky (asi poloviční velikosti než obvykle), obalíme v mouce opečeme na oleji do růžova a vyjmeme. Omáčku spojíme na téže pánvi a vložíme karbanátky zpět. Na mírném plameni doděláváme asi 30 minut.