Ingredience:

  • 1/2 kg kapusty
  • 1 cibule
  • 2 housky namočené v mléce
  • 2 lžíce tuku na osmažení cibule
  • 2 vejce
  • asi 4 lžíce strouhanky
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky worcestrové omáčky
  • sůl

omáčka:

  • 1 hrnek medu
  • 3/4 hrnku vinného octa
  • 2 lžíce kukuřičné škrobové moučky
  • 1/4 hrnku vody

Postup přípravy:

Uvařenou kapustu umeleme spolu s houskou, vmícháme osmaženou cibulku a ostatní přísady. Tvoříme karbanátky (asi poloviční velikosti než obvykle), obalíme v mouce opečeme na oleji do růžova a vyjmeme. Omáčku spojíme na téže pánvi a vložíme karbanátky zpět. Na mírném plameni doděláváme asi 30 minut.

You have no rights to post comments